Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met aardappel

Mag een baby aardappel?

En waarom zijn aardappels zo gezond voor je kleintje? Wij vertellen je er alles over!

Welke leeftijd aardappel?

Je kunt beginnen met het geven van aardappel aan je baby vanaf 4-6 maanden oud, wanneer je begint met het introduceren van vaste voeding.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met aardappel >>

Aardappel voor je baby: wel of niet schillen?

Als het gaat om het geven van aardappel aan je baby, is het belangrijk om te weten of je de aardappel moet schillen of niet. Wanneer je baby goed reageert en gewend is aan verschillende soorten groenten en fruit, kan je de (dunne) schil van sommige aardappelrassen prima laten zitten.

Waarom zijn aardappelen zo gezond voor je baby?

Aardappelen bevatten een groot aantal voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van je baby. Ze zijn een basisbrandstof voor de hersenen, maar ook voor de groeiende spieren van je baby.

Hoe kan je aardappelen het beste bereiden voor je baby?

Een gekookte aardappel is een heel gezond en lekker voor je baby. Daarnaast zijn aardappelen heel gemakkelijk met tal van groenten te combineren tot lekkere babyvoeding. Enkele suggesties zijn aardappel met wortel, aardappel met broccoli, of aardappel met bloemkool.

Welke aardappelen voor puree baby?

Voor het maken van aardappelpuree voor je baby kun je het beste kiezen voor bloemige aardappelen. Deze aardappelen hebben een kruimige structuur en zijn makkelijk te pureren. Voorbeelden van geschikte aardappelsoorten zijn de Bildtstar, Eigenheimer en Bintje.

Hoeveel aardappel mag een baby?

Het hangt af van de leeftijd en eetlust van je baby. Begin met kleine porties en kijk hoe je baby reageert. Een baby van 4 of 6 maanden mag beginnen met een paar kleine hapjes per dag, terwijl een baby van 9 maanden al wat meer kan eten.

Hoe bewaar je aardappelen?

Aardappelen kun je 3 à 4 weken bewaren bij een temperatuur van 8-12°C. Bewaar ze op een droge, donkere en goed geventileerde plaats. Bewaar aardappelen niet in een plastic zak, want aardappelen moeten kunnen ‘ademen’. Aardappelen kunnen plekjes of uitlopers krijgen. Wanneer je deze weg snijdt, kun je aardappelen gewoon eten.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Aardappel

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie