Babyvoeding maken met aardappel

Babyvoeding maken met aardappel

Zoals wel vaker geldt bij groenten en fruit zitten in de schil de meeste voedingsstoffen. Dus laat de schil lekker zitten om het maximale uit de aardappel te halen. Voor baby’s die net met oefenhapjes en vaste voeding beginnen schil je de aardappel nog wel. De hoeveelheid vezels uit de aardappelschil kan in het begin net wat veel zijn voor de spijsvertering van je baby. Wanneer je baby goed reageert en gewend is aan verschillende soorten groenten en fruit kan je de (dunne) schil van sommige aardappelrassen prima laten zitten.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met aardappel >>

Wat doet een aardappel voor je kleintje

Aardappelen bevatten vitamine C, kalium en vitamine B6 dat helpt bij de vorming van bijna alle nieuwe cellen in het lichaam van je baby. Verder bevat de aardappel vezels, ijzer, zink en magnesium. En aardappelen zitten boordevol koolhydraten. Die zijn een bron van energie voor je baby. Ze zijn een basis brandstof voor de hersenen maar ook voor de groeiende spieren van je baby.

De gezonde kant van aardappelen wordt wel eens vergeten door de ongezonde manieren bereidingswijzen die er bedacht zijn zoals frituren. Dat is echt onterecht en zonde. Een gekookte aardappel is een heel gezond en lekker voor je baby. Daarnaast zijn aardappelen heel gemakkelijk met tal van groenten te combineren tot lekkere babyvoeding.

Bewaren van aardappelen

Aardappelen kun je 3 à 4 weken bewaren bij een temperatuur van 8-12°C. Bewaar ze op een droge, donkere en goed geventileerde plaats. Bewaar aardappelen niet in een plastic zak, want aardappelen moeten kunnen ‘ademen’. Aardappelen kunnen plekjes of uitlopers krijgen. Wanneer je deze weg snijdt kun je aardappelen gewoon eten.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Aardappel

In onze collectie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>