Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met appel

Babyvoeding maken met appel

Niet veel fruit is zo veelzijdig als de appel. Appels zijn ideaal om zelf babyvoeding mee te maken. Ze smaken heerlijk. Zowel in zoete en hartige recepten te gebruiken. En ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar. De appel is de meest gegeten vrucht in Nederland. Dat is ook niet vreemd, aangezien er zoveel soorten en smaken zijn. Van knapperig en zuur tot zacht en zoet. En niet onbelangrijk, baby’s zijn er gek op. Snel aan de gang dus, want babyvoeding maken met appel is ook helemaal niet moeilijk.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met appel >>

Wat doet een appel voor mijn baby

Een appel bevat veel gezonde stoffen. Onder andere natuurlijk vitamine C. Daarnaast bevatten appels heel veel voedingsvezels en natuurlijke suikers. Deze vezels zorgen voor een goede spijsvertering. Ze helpen ook bij de opname van andere belangrijke voedingsstoffen. De natuurlijke suikers in appels geven langer energie. Dit komt omdat ze langzamer worden opgenomen in het lichaam dan gewone suiker. En verder vind je enzymen, kalk, mineralen, ijzer en antioxidanten in appels. Ook bevat een appel veel vocht, wat voor je baby ook altijd goed is.

Bewaren van appels

Bewaar appels op een koele droge plaats. Dan zijn appels na aankoop ongeveer 2 weken houdbaar. Wanneer je appels in de koelkast bewaard dan blijven ze wel 4 weken goed. Appels rijpen ook sneller wanneer ze naast een banaan liggen.

Een appel hoort er gaaf, stevig en onbeschadigd uit te zien. Vallen en stoten veroorzaken bruine en beurse plekken.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Appel

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie