Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met banaan

Babyvoeding maken met banaan

Bananen zijn heel geschikt als eerste oefenhapjes voor je baby. De smaak van banaan is zacht en zoet. Babyvoeding maken met banaan is ook niet moeilijk. Voor het maken van een bananenhapje hoef je niet meer te doen dan hem te pellen en te prakken. Bij het kopen van bananen horen ze geel te zijn zonder zwarte plekken op de schil. Met zwarte plekken is de banaan nog wel goed eetbaar, maar niet lang meer houdbaar. Als je de banaan pelt, verwijder dan ook de witte draden van het vruchtvlees.

Overrijpe bananen kunnen ook heel goed verwerkt worden in pannenkoeken, cake of bananenbrood.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met banaan>>

Tips voor bewaren en gebruiken van bananen

Bewaar bananen niet in de koelkast, maar op een koele donkere plek. Dan zijn bananen 2 tot 6 dagen houdbaar. Bananen zijn erg gevoelig voor temperatuurwisselingen en kou. Onrijpe bananen rijpen na op de fruitschaal. Afhankelijk van de soort duurt dit 1 tot 4 dagen. Je kunt bananen langer goed houden door de bovenkant van de tros in te wikkelen met plasticfolie.

Heb je banaan over dan kun je deze invriezen. Pel de banaan en snijd hem in stukjes en bewaar in een bakje of zakje. Ideaal voor bananenijs, milkshake of een smoothie.

Interessante weetjes over bananen

  • Bananen groeien niet aan een boom, maar aan een plant. En die plant is eigenlijk een kruid. Het is ’s werelds grootste kruid.
  • Bananen groeien in een tros van wel 50 kilo aan een bananenplant. De bananen in zo’n tros zijn allemaal tegelijk rijp. Omdat rijpe bananen niet lang houdbaar zijn worden ze voor de export onrijp geoogst.
  • Bananen zijn naast rijst, mais en granen het meest gegeten voedsel ter wereld.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Banaan

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie