Bananen zijn heel geschikt als eerste oefenhapjes voor je baby. De smaak van banaan is zacht en zoet. Babyvoeding maken met banaan is ook niet moeilijk. Voor het maken van een bananenhapje hoef je niet meer te doen dan hem te pellen en te prakken. Bij het kopen van bananen horen ze geel te zijn zonder zwarte plekken op de schil. Met zwarte plekken is de banaan nog wel goed eetbaar, maar niet lang meer houdbaar. Als je de banaan pelt, verwijder dan ook de witte draden van het vruchtvlees.
Overrijpe bananen kunnen ook heel goed verwerkt worden in pannenkoeken, cake of bananenbrood.
Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met banaan>>
Bewaar bananen niet in de koelkast, maar op een koele donkere plek. Dan zijn bananen 2 tot 6 dagen houdbaar. Bananen zijn erg gevoelig voor temperatuurwisselingen en kou. Onrijpe bananen rijpen na op de fruitschaal. Afhankelijk van de soort duurt dit 1 tot 4 dagen. Je kunt bananen langer goed houden door de bovenkant van de tros in te wikkelen met plasticfolie.
Heb je banaan over dan kun je deze invriezen. Pel de banaan en snijd hem in stukjes en bewaar in een bakje of zakje. Ideaal voor bananenijs, milkshake of een smoothie.