fbpx
Vind jouw recept
Laden...

Hij lijkt wel veel op de aardappel. En je kan hem ook op net zoveel manieren gebruiken, gekookt, gebakken, gepureerd of roosteren. Mogelijkheden te over.

De bataat is ook heel voedzaam. Er zit erg veel bètacaroteen in, ook wel bekend als provitamine A, dit beschermt in de huid tegen UV schade. Het gaat dan om de variant met het oranje vruchtvlees. Daarnaast is ook vitamine C goed vertegenwoordigd. De hoeveelheid vezels is vergelijkbaar met de gewone aardappel.

Als je zoete aardappelen koopt horen deze onbeschadigd, schoon en stevig te zijn. Als de schil verkleurd is en hij uitlopers heeft dan is de zoete aardappel niet meer vers. Koop kleine tot middel grote zoete aardappelen, deze hebben de meeste smaak.
Zoete aardappels zijn op een koele donkere plek 1 tot 2 weken houdbaar. Je moet ze niet in de koelkast bewaren.

Voor gebruik borstel je de zoete aardappel goed schoon. Hij kan zowel geschild als ongeschild verwerkt worden. De kooktijd van een zoete aardappel is tussen de 15-20 minuten.

Lekkere recepten voor babyvoeding met zoete aardappel (Bataat)

Pompoenpuree van zoete aardappel

Heeeerlijk!

Zoete avocado pastinaak puree

Zo lekker..

Zoete aardappel met bloemkool en erwtjes

Hap hap hap..

Puree van avocado met zoete aardappel

Zo lekker!

Knolselderijpuree van zoete aardappel

Broccoli bataat hapje

Smikkelbibs..

Bloemkool en bataat met gehakt

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen