Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyhapje met bieslook

Bieslook in voeding voor je baby

Bieslook ook wel pijpgras genoemd is een kruid dat smaakt in veel verschillende gerechten. Kook bieslook niet mee, want dan gaat de smaak verloren. Je kunt bieslook wel toevoegen aan een warm gerecht. Bieslook heeft een verfijnde lichte uiensmaak. Voor je bieslookstengels gebruikt was je ze even en dep je ze droog met keukenpapier. Hierna kan je ze fijn snipperen en gebruiken in je gerecht. Lekker in deze frisse kruidenkwark voor op de boterham van je kleintje bijvoorbeeld. Bieslook geeft ook kleur aan je eten. Daarom wordt het ook vaak gebruikt als decoratie bij verschillende gerechten.

Lees hier meer over kruiden en specerijen in babyhapjes >>

Oorspronkelijk komt bieslook uit China. Tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. In Nederland en België kun je ook wilde bieslook vinden. Wanneer het kruid gaat bloeien in juni en juli heeft ze lichtpaarse, bolvormige bloemen. Bieslook behoort tot de lookfamilie en is verwant aan bolgewassen zoals ui, knoflook en prei. Bij het bereiden van voedsel worden vooral de jonge bladeren en dunne stengels gebruikt. De bloemen kunnen ook gegeten worden. Deze zijn heel geschikt als garnering van je gerecht.

Van bieslook wordt gezegd dat het je spijsvertering bevorderd en je eetlust opwekt. Ook zou het een vochtafdrijvend werking hebben.

Kopen van bieslook

Wanneer je bieslook koopt om in babyhapjes te gebruiken hoort deze er fris en groen uit te zien. Gele of verlepte bieslook moet je niet meer gebruiken.

Bewaren van Bieslook

Een bosje bieslook kun je in vochtig keukenpapier maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Je kan ook een bieslookplantje kopen. Deze bewaar je in de vensterbank. Hoe meer je de bieslookplant knipt hoe beter deze groeit. Bieslook kun je ook in een goed afgesloten bakje of zakje 12 maanden in je vriezer bewaren.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Bieslook

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie