fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Vind jouw recept
Laden...

De eerste hapjes brood

Wanneer mag mijn baby brood eten?

Voor je begint met de eerste hapjes brood is het tijd voor oefenhapjes. De eerste maanden van zijn leven drinkt je baby alleen maar melk. Zijn spijsverteringskanaal kan dan ook nog niks anders verdragen. Ergens tussen de 4 en 6 maanden zal jouw baby zijn eerste hapjes vaste voeding gaan eten. Hij gaat dan wennen aan wat anders dan melk. Hij kan hier ook meteen zijn mondspieren mee trainen. Wanneer je kleintje gewend is aan oefenhapjes en aan wat grovere hapjes is het tijd voor de eerste hapjes brood. Je mag je baby dan een stukje brood zonder korst geven. Je kunt het stukje brood zonder korst, ook nog in wat moedermelk of flesvoeding dopen om het wat zachter te maken.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met brood >>

Wat is geschikt beleg voor mijn baby?

Als je toch graag de boterham wilt beleggen kies dan voor een lekkere zelfgemaakte fruitmoes of groentespread. Notenpasta of pindakaas van 100% noten en pinda’s, zonder toegevoegd suiker of zout is ook een goed keuze. Net als (roer)ei, tomaat, komkommer, geprakte avocado, banaan, hüttenkäse en zuivelspread.

Brood eten vanaf 8 maanden

Als het oefenen met de eerste hapjes brood eten na verloop van tijd goed gaat, is het weer tijd voor de volgende stap. Vanaf 8 maanden kun je een maaltijd vervangen door een broodmaaltijd. Je mag dan ook rustig aan fijn volkorenbrood introduceren.