fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Vind jouw recept
Laden...

De eerste hapjes brood

Wanneer mag mijn baby brood eten?

De eerste maanden van zijn leven drinkt je baby alleen maar melk. Zijn spijsverteringskanaal kan dan ook nog niks anders verdragen. Ergens tussen de 4 en 6 maanden mag jouw baby zijn eerste hapjes vaste voeding gaan eten. Hij gaat dan wennen aan wat anders dan melk. Hij kan hier ook meteen zijn mondspieren mee trainen. Wanneer je kleintje gewend is aan oefenhapjes en aan wat grovere hapjes, kun je een stukje brood zonder korst geven. Je kunt het stukje brood zonder korst, ook nog in wat moedermelk of flesvoeding dopen om het wat zachter te maken.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met brood >>

Wat is geschikt beleg voor mijn baby?

Als je toch graag de boterham wilt beleggen kies dan voor een lekkere zelfgemaakte fruitmoes of groentespread. Notenpasta of pindakaas van 100% noten en pinda’s, zonder toegevoegd suiker of zout is ook een goed keuze. Net als (roer)ei, tomaat, komkommer, geprakte avocado, banaan, hüttenkäse en zuivelspread.

Brood eten vanaf 8 maanden

Als het oefenen met brood eten na verloop van tijd goed gaat, is het weer tijd voor de volgende stap. Vanaf 8 maanden kun je een maaltijd vervangen door een broodmaaltijd. Je mag dan ook rustig aan fijn volkorenbrood introduceren.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen