Zoek
Sluit dit zoekvak.
Champignons in babyhapjes

Champignons in babyhapjes

Champignons zijn zonder twijfel de meest populaire eetbare paddestoelen in Nederland. Dat is niet gek, want champignons zijn heel veelzijdig, lekker en gezond. Dus champignons in babyhapjes kan zeker.

De champignon is een paddenstoel met een ronde witte hoed. Ze heeft geen uitgesproken smaak. Het hele jaar door wordt de witte champignon in Nederland geteeld. Dit gebeurt in speciale ruimte waar met de temperatuur en de luchtvochtigheid een optimaal klimaat voor de champignon wordt gecreëerd. Van de witte champignon zijn drie varianten; de reuzenchampignon (ca. 55+ mm), de middelgrote champignon (ca. 35-60 mm) en de fijne champignon (ca. 15-45 mm).

Champignons zijn ook heel gezond. Ze bevatten verschillende vitamines en mineralen. Ze zijn bijvoorbeeld rijk aan vitamine B2, kalium, fosfor en koper. Ze bevatten ook aardig wat vezels en zijn rijk aan eiwitten.

Kopen van champignons

Wanneer je champignons koopt om babyvoeding mee te maken let er dan op dat ze er gaaf uit zien zonder bruine plekjes. Zo mogen ook niet ruiken.

Bewaren van champignons

Champignons zijn het lekkerste als je ze zo vers mogelijk gebruikt. Je kan champignons in de koelkast bewaren, dan zijn ze 3 dagen houdbaar. Champignons moeten kunnen ademen. Bewaar ze in het doosje waarin je ze koopt of in een papieren zak.

Champignons nemen gemakkelijk geurtjes over van ander sterk ruikende groenten, zoals ui en prei. Houd ze daar dus uit de buurt. Ook fruit is geen goed gezelschap. Daarbij verouderen champignons sneller.

Champignons kun je ook blancheren of kort roerbakken om ze daarna in te vriezen. In een goede afgesloten zakje of bakje zijn ze dan 3 maanden houdbaar.

Schoonmaken van champignons

Voor je babyhapjes maakt met champignons boen je deze heel voorzichtig schoon. Doe dit nooit onder stromend water en leg ze ook niet in water. Ze zuigen zich dan helemaal vol, wat ten koste gaat van de smaak. Een champignon maak je schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Veeg voorzicht eventueel zand weg. Snijd nog een stukje van het steeltje af. Zo is je champignon klaar voor gebruik.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Champignon

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie