Zoek
Sluit dit zoekvak.
Dille in babyhapjes

Dille gebruiken in babyhapjes

Dille is een kruid met een zeer verfijnde azijnachtige smaak. Heel geschikt om te verwerken in een babyhapje met vis of een lekker frisse kruidenkwark voor op de boterham. Dille heeft hele fijne, zachte naaldachtige bladeren net een diepgroene kleur. En behoort net als venkel en kervel tot de schermbloemenfamilie. Het is een veel gebruikt kruid in de keuken van Scandinavische en Baltische landen. Oorspronkelijk komt dille uit het Midden-Oosten en Zuid-Europa.

Lees hier meer over kruiden en specerijen in babyhapjes >>

Dille kan gebruikt worden in soepen en sauzen of bij aardappeltjes. Verse dille is heerlijk bij zalm en andere vis. En combineert ook geweldig met komkommer. Maar ook in yoghurt en kwarkgerechten komt dille goed tot zijn recht.

Dille weetjes

Van dille zaadjes kun je thee trekken. Een kopje thee hiervan kan een (licht) slaapverwekkend effect hebben en daardoor een goede nachtrust bevorderen.

Verse dille zit vol vitamine C en bevordert de spijsvertering.

Kopen van dille

Als je dille gaat toevoegen aan babyvoeding let er dan bij aankoop op dat de dille fris van kleur is. De blaadjes mogen niet verlept zijn.

Gebruik van dille

Verse dille was je even onder de kraan en dep je droog met keukenrol. Hierna kun je de dille fijn snijden. Voeg dille past op het laatste moment aan een warm hapje toe, anders gaat er veel smaak verloren. Gedroogde dille kun je zo gebruiken. Maar wanneer dille gedroogd wordt verliest het blad veel smaak. Daarom wordt meestal verse dille gebruikt.

Bewaren van dille

Dille kun je een paar dagen verpakt in vershoudfolie of een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Dille is in de diepvries tot een jaar houdbaar.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Dille

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie