Zoek
Sluit dit zoekvak.
ei in de hapjes van je baby

Ei in babyhapjes verwerken

Zodra je kindje gewend is aan de eerste oefenhapjes, kun je ei in de babyhapjes gaan verwerken. Het advies van de Nederlandse vereniging van kindergeneeskunde is om zo vroeg mogelijk alle soorten gezonde voeding aan je baby te introduceren. Dit kan een voedselallergie juist voorkomen.

Hier lees je alles over het vroeg introduceren van pinda en ei >>

Gezonde voedingstoffen in ei

Eieren zijn een belangrijke bron van voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vitaminen en mineralen. Ze bevatten ongeveer 6 gram eiwit en 5 gram vet. Eieren zijn ook een goede bron van choline, een stof die belangrijk is voor gezonde hersenfunctie.

Ei verwerken in een hapje voor je baby

Wanneer je ei verwerkt in een hapje voor je baby zorg dan dat je goed doorbakken roerei gebruikt of een hardgekookt ei. Om de kans op een voedselallergie te verkleinen wordt geadviseerd om na de introductie periode je kleintje tot hij minimaal 1 jaar oud is wekelijks een half ei te geven. Dit kan in 1 keer of verdeeld over enkele dagen per week.

Hoe bewaar je eieren?

Je bewaart eieren het beste in hun originele verpakking in de koelkast, deze biedt bescherming tegen lucht, vocht en schadelijke bacteriën. Voorkom dat eieren in contact komen met andere voedingsmiddelen die een sterk aroma hebben, eieren nemen deze geuren gemakkelijk op.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Ei

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie