Kaki ook wel sharonfruit genoemd is een op een platte tomaat lijkende vrucht. De smaak is friszoet en doet denken aan abrikoos. Kaki is een vruchtensoort, een verzamelnaam, net als appel en peer. Sharon is een merknaam die hoort bij de vruchtensoort kaki, net als Elstar hoort bij de vrucht appel.
Oorspronkelijk komt het kaki fruit uit China, maar tegenwoordig wordt de vrucht over de hele wereld geteeld. Belangrijk wel is dat er een gematigd tot warm klimaat is.
Volgens de Chinezen verhoogd kaki fruit je weerstand en helpt het tegen hoofdpijn, rugpijn en voetklachten. In kaki vind je onder andere vitamine A, goed voor het immuunsysteem. Vitamine C, goed voor de weerstand van je baby, vitamine B6 ook goed voor de weerstand en de spijsvertering. En vitamine E, goed voor de huid, hart, spieren en zenuwen. Tevens bevatten de vrucht antioxidanten en de mineralen ijzer, kalium en koper.
Als je kaki fruit in een babyhapje wil verwerken zorg dan dat hij bij aankoop een mooie oranjerode kleur heeft en stevig aanvoelt. Kaki mag ook over rijp zijn, dan ziet de vrucht er glazig uit.
Onrijpe vruchten kun je laten narijpen bij kamertemperatuur. Een rijpe vrucht kun je nog 3 dagen in de koelkast bewaren.