Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyhapjes maken met kaneel

Babyhapjes maken met kaneel

Je mag gerust wat kaneel toevoegen aan een hapje voor je baby. Bouw dit, net als met het starten van oefenhapjes, wel langzaam op. Kaneel heeft een heerlijke warme zoete en een beetje houtachtige smaak met een lichte hint van citroen, die het in zowel zoete als pittige gerechten geweldig doet.

Lees hier meer over kruiden en specerijen in babyhapjes >>

Is kaneel gezond voor mijn baby?

Ja, met mate. Met een klein snufje kaneel kun je al geweldig veel smaak toevoegen aan een hapje. Kaneel bevat sporen van ijzer, vezels, calcium, mangaan en vitamine K.

Kaneel kopen voor een babyhapje

Kaneel komt van een tropische groenblijvende boom, hiervan worden de schors en bladeren gebruikt om kruiden en etherische oliën te maken. Net als met andere planten zijn er verschillende variaties. Deze onderscheiden zich door aroma, smaak en textuur. Ceylon kaneel heeft een delicatere en zoeter smaak dan cassia kaneel. De meeste ceylon kaneel komt uit Sri Lanka, een klein eiland voor de kust van India. Indonesië, China en Vietnam zijn de belangrijkste leveranciers van de cassia kaneel.

Kaneel weetje

Kaneel wordt gemaakt van de binnenbast van scheuten van de kaneelboom, de Cinamomum. Deze stukken bast worden gedroogd op kokosmatten. Door het drogen rollen de stukken bast vanzelf op en verandert de kleur. We kennen kaneel in stokjes en in poedervorm. Kaneelpoeder wordt gemaakt van deze stokjes.

Kaneel bewaren

Bewaar kaneel in een goed afgesloten potje op een droge en donkere plaats bij kamertemperatuur. Dan is kaneel tot 1 jaar houdbaar.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Kaneel

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie