Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met kiwi

Babyvoeding maken met kiwi

Op deze pagina geven we wat meer informatie over kiwi en waarom deze vrucht zo’n geweldige toevoeging aan de fruithapjes voor je baby is.

De kiwi, ook bekend als de Chinees kruisbes, is een eetbare vrucht met een groenachtige bruine schil. Een kiwi heeft helder groen vruchtvlees met een witte kern en veel kleine zwarte pitjes. Er zijn ook kiwi’s in een gele variant. De kiwi smaakt iets zoeter en heeft een gladde schil. Beide kiwi’s kunnen met en zonder schil gegeten worden.

De kiwi groeit aan een snel groeiende slingerende klimplant die goed groeit in subtropische gebieden. Van oorsprong komt de kiwi uit China. In Nieuw Zeeland kreeg hij de naam kiwi. Vernoemd naar de Nieuw Zeelandse loopvogel de Kiwi.

Zijn kiwi’s voedzaam

Kiwi’s zijn ontzettend voedzaam en zitten bomvol vitamine C. Een kiwi bevat 166 % van de dagelijkse behoefte aan vitamine C. Dit is ook veel meer dan andere fruitsoorten. Naast vitamine C voorziet het je baby met kalium, ongeveer dezelfde hoeveelheid als banaan, vitamine A, vitamine E, calcium en folaat. Kiwi’s bevatten veel vezels dat helpt bij constipatie.

Als je kiwi’s koopt om babyvoeding mee te maken dan hoort deze stevig aan te voelen en geen vlekken te hebben. Een kiwi is rijp wanneer de bij lichte vingerdruk rond de steelaanzet deze licht meegeeft.

Kiwi’s bewaren

Onrijpe kiwi’s bewaar je op de fruitschaal zodat ze kunnen narijpen. Rijpe kiwi’s zijn nog enkele dagen houdbaar in de koelkast. Overigers kun je onrijpe kiwi’s wel 1-3 weken in de koelkast bewaren. Wil je een onrijpe kiwi sneller laten rijpen? Stop de kiwi dan samen met appels, peren of bananen in een papieren zak.

Kiwi’s zijn in Nederland het hele jaar door verkrijgbaar. Ze komen steeds uit een ander deel van de wereld. Veel kiwi’s komen uit Nieuw Zeeland. Maar ook Frankrijk, Griekenland, Italië en Chili exporteren de vrucht. Doordat de landen de kiwi in verschillende perioden oogsten is de kiwi het hele jaar door verkrijgbaar.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Kiwi

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie