Babyvoeding maken met linzen kan heel goed. Ze geven naast smaak ook kleur aan de hapjes van je kleintje. Ook zijn ze super voedzaam en gezond.
Er bestaan vele soorten linzen. Zo heb je onder andere rode, gele, bruine, zwarte en groene linzen. De bekendste linzen zijn waarschijnlijke de groen linzen van Le Puy uit Frankrijk. De smaak van linzen verschilt per kleur. Zo hebben rode linzen een zoetige nootachtige smaak. Bruine en zwarte linzen hebben een rijke aardse smaak. Groene linzen zijn minder melig en smaken een beetje peperachtig.
Linzen bevatten veel koolhydraten deze leveren energie aan je baby. Linzen zijn ook een goede bron van plantaardige eiwitten. Hiermee zijn een gezonde en duurzame vervanger voor vlees. Tevens bevatten linzen een ruime hoeveelheid mineralen, vitamines en vezels. In linzen vind je onder andere de mineralen fosfor, zink, ijzer, kalium en magnesium. En de vitamines B1 en B6. Beide belangrijk voor de energiestofwisseling van je baby.
Let bij het kopen van linzen op de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Je hebt voorgekookte linzen en gedroogde varianten. Gebruik je linzen voor het maken van babyvoeding, gebruik dan gedroogde of voorgekookte zonder toevoeging van zout.
Gedroogde linzen kun je het beste koel, droog en donker bewaren. Gedroogde linzen horen gaaf, onbeschimmeld en niet muf te zijn. Ze kunnen onder invloed van licht, warmte en vocht gaan kiemen of schimmelen. Gekookte linzen kun je in een goed afgesloten plastic bakje of zakje 1 jaar in je vriezer bewaren.