Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met Mango

Babyvoeding maken met mango

Mango is een heerlijke zoetige en sappige fruitsoort en is supergezond. Heel geschikt voor het maken van babyvoeding. Ze groeit alleen in de tropen en er zijn meer dan duizend soorten. Mango bevalt veel ijzer, calcium en magnesium. Ook bevat mango veel vezels. Verder is mango een echte vitaminebom met vooral veel vitamine A, C, B6 en foliumzuur. In mango zit het ook het gelukshormoon tryptofaan. Je zou van het eten van mango’s dus ook heel gelukkig kunnen worden.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met mango >>

Wanneer is een mango rijp

Wanneer je een mango koopt voor het maken van een fruithapje voor je baby hoort deze lekker te ruiken. De schil hoort mooi gaaf te zijn en mag geen zwarte vlekken hebben. Mango’s zijn rijp wanneer je de schil enigszins kunt indrukken. De kleur van de schil zegt niks over de rijpheid van de vrucht.

Van een rijpe mango is het vruchtvlees zacht, vezelig, sappig en licht oranje van kleur. De schil en de steenpit in de mango kun je niet eten. De pit van de mango zit stevig aan het vruchtvlees vast en is houtig en afgeplat.

Hoe maak je een mango schoon

Mango weetjes

  • Na de banaan is de mango het belangrijkste fruit uit de tropen
  • De groen blijvende boom kan wel 40 meter hoog worden
  • De pit wordt ook wel het ‘visje’ van de mango genoemd

Bewaren van een mango

Bewaar mango’s liever niet in de koelkast. Bij kamertemperatuur op de fruitschaal kunnen mango’s goed narijpen. Mango’s nemen makkelijk geur van andere producten op. Leg ze dus niet bij sterk ruikend eten. Een eetrijp mango kun je nog enkele dagen koel bewaren. Je kunt mango ook goed invriezen. In een goed gesloten bakje of zakje kun je stukjes mango tot 12 maanden in de vriezer bewaren.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Mango

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie