Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met meloen

Babyvoeding maken met meloen

Meloen is vanwege zijn zacht zoete smaak erg geschikt als fruithapje voor je baby. Meloen is familie van de komkommer en is dus eigenlijk geen fruit maar een groente. Meloen laat zich goed kruisen tot andere soorten. Daardoor is er een enorme variatie aan meloen te koop. Zoals de galiameloen, watermeloen, cantaloupe en honingmeloen. Alle soorten meloen smaken fris en zoet, maar ze hebben allemaal net even een andere smaak.

Wat doet meloen voor mijn baby?

Een meloen bestaat voor 85% procent uit water. Een watermeloen zelf voor 95%. Echte dorstlessers dus. Meloenen zijn ook supergezond. De exacte voedingswaarde varieert van meloen tot meloen, maar over het algemeen zijn ze goed bronnen van:
Bètacaroteen. Dit wordt door het lichaam van je baby omgezet in Vitamine A, wat goed is voor de ogen. En verder ook vitamine C, Kalium, voedingsvezels, foliumzuur, Vitamine B6 en Niacine (Vitamine B3).

Wanneer je een meloen koopt om babyvoeding mee te maken hoort deze geen zachte en beurse plekken te hebben en moet hij stevig aanvoelen. Rijpe meloenen ruiken zoet en de onderkant geeft mee bij licht indrukken. Een watermeloen is rijp wanneer deze hol klinkt als je erop klopt.

Meloen schoonmaken voor babyvoeding

Om een meloen te bereiden voor het maken van een fruithapje voor je baby, snijd je de meloen in tweeën. Schep hierna de zaden uit het midden. Snijd hierna de helften in plakken. Bij watermeloen snijd je eerst plakken en haal je daarna de zaden er tussenuit. Snijd de schil van de meloen parten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Je bent nu klaar om er babyvoeding mee te maken.

Hoe snijd je een meloen

Meloen weetje

Van watermeloen wordt gezegd dat het de eetlust opwekt. Mocht je kleintje niet zo’n zin hebben om te eten. Probeer eens een voorafje met watermeloen om te kijken of dat zijn smaakpapillen wakker schut.

Meloen bewaren

Een rijpe meloen kun je het beste zo snel mogelijk opeten. Een rijpe meloen is nog een paar dagen houdbaar in de koelkast. Een onrijpe meloen bewaar je buiten de koelkast zodat deze nog kan narijpen. Rijpe meloenen ruik je al van verre. Hoe rijper de meloen hoe zoeter hij ruikt.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Meloen

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie