Babyhapjes maken met munt kan zeker. Munt is een kruid met een frisse smaak. Dit komt omdat de blaadjes de stof menthol bevatten. Voor eten met kruiden en specerijen geldt hetzelfde als voor oefenhapjes. Bouw het langzaam op. Hier lees je meer over kruiden en specerijen toevoegen aan babyhapjes >>
Munt bevat verschillende vitamines, mineralen en vezels. Je vindt onder andere de vitamines B2, C, E en folaat (B11) en de mineralen ijzer, magnesium en calcium in munt. Folaat is belangrijk voor de vorming van bloedcellen. Calcium is bijvoorbeeld belangrijk voor het behoud van sterke botten.
Wanneer je munt koopt om te verwerken in een babyhapje moeten de blaadjes fris en mooi groen van kleur zijn zonder gele randen. De kwaliteit van munt kun je bepalen door een blaadje tussen duim en wijsvinger te wrijven. Hoe sterker de geur, hoe beter de kwaliteit.
Munt is het hele jaar verkrijgbaar in Nederland. Je kan een munt plantje ook heel goed in je vensterbank of buiten in de tuin of pot bewaren. Losse takjes munt kun je in een vochtige handdoek of keukenpapier een paar dagen de koelkast bewaren. In een plastic bakje of zakje in de vriezer kan je munt 12 maanden bewaren.
Voor je munt gaat gebruiken in een hapje voor je baby, was je de blaadjes onder stromend water. Laat uitlekken of dep droog met een keukenpapiertje.