Babyvoeding maken met nectarine kan prima. Nectarines zijn sappige vruchten met een gladde schil. Ze zijn heerlijk zoet en kunnen net als een appel zo gegeten worden wanneer je kleintje hier groot genoeg voor is. Voor je baby kun je er een fruithapje van maken. Door de nectarine te halveren en de pit te verwijderen. Schil vervolgens de helften en prak het vruchtvlees fijn met een vork.
Je hebt nectarines met geel en wit vruchtvlees. De nectarine is een mutant van de perzik. Dat betekent dat er een spontaan opgetreden variant is ontstaan. Behalve de schil is er geen wezenlijk verschil tussen perziken en nectarines. Ze zijn allebei steenvruchten net als abrikozen, kersen en pruimen.
Overzicht van alle recepten voor babyhapjes met nectarine >>
Wanneer je babyvoeding gaat maken met nectarines let er dan op dat ze stevig zijn. Ze mogen iets meegeven als je ze licht indrukt. De schil moet mooi helder van kleur en glad zijn.
Nectarines bestaan voor 90% uit water. Ze bevatten veel vezels wat goed is voor de spijsvertering. Nectarines bevatten ook veel vitamine C dit is goed voor de weerstand van je kleintje. Oranje en gele vruchten bevatten bèta-caroteen, nectarines dus ook. Dit zorgt voor een goede weerstand en is belangrijk voor je gezichtsvermogen, maar ook voor gezonde botten, tanden, huid en voor de groei.
Bewaar nectarine op een koele plek. Dan kun je ze ongeveer 3 dagen bewaren. Je mag nectarines ook in de koelkast bewaren. Dan blijven ze ongeveer een week goed. Dit heeft echter wel invloed op de smaak en aroma’s van de nectarine.
Was de nectarine goed onder stromend water. Jijzelf kan de vrucht zo met schil eten. Voor je kleintje schil je hem nadat je de vrucht in twee helften hebt verdeeld en de pit hebt verwijderd.