Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyhapjes maken met paprika

Babyhapjes maken met paprika

Paprika’s zijn in vele kleuren verkrijgbaar. De bekendste kleuren zijn rood, groen, geel en oranje. Ze bevatten veel vezels en voedingsstoffen en heel weinig calorieën. Rode paprika’s bevatten ontzettend veel vitamine C. Een rode paprika bevat zelfs 2 keer zoveel vitamine C als een groene paprika. Paprika is dus een lekkere en gezonde groente om toe te voegen aan een babyhapje.

Overzicht van alle babyhapjes met paprika >>

Paprika is een vruchtgroente net als tomaat, komkommer, pompoen en courgette. Ze komen oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Rond 1500 zijn ze door de Spanjaarden naar Europa gebracht. Paprika’s hebben niet alleen verschillende kleuren, ook zijn er verschillende vormen, smaken en maten paprika’s. Rode, gele en oranje paprika’s hebben een wat zoetige smaak, groene paprika’s hebben een frisse, pittige smaak. Wist je dat de groene paprika de onrijpe vrucht is en, afhankelijk van het ras, later rood, oranje of geel kleurt?

Kopen en bewaren van paprika

Wanneer je een paprika koopt om te verwerken in een babyhapje hoort deze stevig te zijn en een mooie glanzende schil te hebben. De steel heeft een mooie frisgroene kleur. Let op dat de paprika geen beschadigingen heeft, deze worden snel groter.
Bewaar paprika’s niet in de koelkast maar op een koele donkere plek. Dan is de paprika 7 dagen houdbaar.

Schoonmaken van paprika

Voor je paprika verwerkt in een babyhapje was je de paprika eerst onder stromend water schoon. Halveer hem daarna. Verwijder de zaadlijsten met de zaadjes en de steelaanzet. Hierna kun je de paprika in reepjes of stukjes snijden. Paprika’s kook je in ongeveer 8 minuten gaar.

Super handige manier om een paprika te snijden

Lekkere recepten voor babyvoeding met Paprika

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie