Zoek
Sluit dit zoekvak.
peterselie in babyhapjes

Peterselie gebruiken in babyhapjes

Peterselie toevoegen aan babyhapjes kan absoluut. Net als bij groente en fruit bouw je het gebruik van kruiden en specerijen in babyhapjes langzaam op. En begin je met de mildere soorten. Peterselie is een van meest gebruikte kruiden in de Nederlandse keuken. Het is op verschillende manieren te gebruiken. De smaak van peterselie is hartig en fris.

Peterselie is mooi heldergroen van kleur en kent verschillende variaties. De twee bekendste soorten zijn de krulpeterselie en de platte peterselie. Platte peterselie, ook wel bladpeterselie genoemd, heeft meer smaak en is aromatischer dan de krulpeterselie. Krulpeterselie wordt voornamelijk als garnering gebruikt. En bladpeterselie als kruid, heerlijk bij veel verschillenden gerechten.

Zowel het blad als de stelen van de peterselie bevatten veel vitamines en mineralen. Het bevat onder meer foliumzuur, ijzer en kalium en de vitamines A,B, C en K.

Peterselie weetjes

  • Het kauwen op blaadjes peterselie helpt om je adem frisser te laten ruiken na het eten van knoflook
  • Een compres van peterselie blad helpt het verzachten van snijwonden en verstuikingen

Kopen van peterselie

Als je peterselie in je babyhapjes wilt gebruiken let er dan bij aankoop op dat deze fris ruikt. Mooi groen en droog is. Koop geen peterselie die geel verkleurd is of natte en donkere randen heeft.

Gebruik van peterselie

Was de peterselie voor je ze gaat verwerken in een babyhapje in ruim water. Dep hierna voorzicht droog met een keukenpapiertje. Hierna hak je de peterselie naar wens grof of fijn. Platte peterselie kun je meekoken in gerechten.

Bewaren van peterselie

Peterselie kun je, net als andere verse kruiden, het beste bewaren in een vochtige theedoek of een paar velletjes nat keukenpapier. Nog beter is om het bosje peterselie in een glaasje water te zetten. Zorg er wel voor dat de blaadjes niet nat worden.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Peterselie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie