Babyvoeding maken met sinaasappel kan heel goed. Met het introduceren van de eerste fruithapjes begin je het beste met zachte en zoete smaken zoals banaan, meloen en mango. Later kun je gerust de zuurdere soorten proberen zoals sinaasappel.
Sinaasappel bevatten heel veel vitamine C. Dit is belangrijk voor een goede weerstand, voldoende energie en sterke botten.
Wanneer je sinaasappels koopt om te verwerken in een fruithapje voor je baby let er dan op dat ze egaal van kleur zijn. Ze horen een mooie glanzende en gave schil te hebben zonder schimmelplekken of beschadigingen.
Een sinaasappel maak je schoon door de schil te verwijderen. Dit gaat wat lastiger dan bij een mandarijn. Gebruik een schilmesje en snijd een kontje van de onder- en bovenkant af. Snijd de zijdes rondom van boven naar beneden in en je trekt de schil er dan eenvoudig met het mesje vanaf.
Sinaasappels kun je in de koelkast of bij kamertemperatuur tot 2 weken bewaren. Heb je daarna nog sinaasappels over, dan kan je deze ook uitpersen. Het sap kan je in een plastic bakje ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.