Zoek
Sluit dit zoekvak.
Spinazie op het menu van je baby

Spinazie op het menu van je baby

Soorten spinazie

Spinazie is een donkergroene bladgroente met malse blaadjes en een volle smaak. Het is een snelgroeiende eenjarige bladgroente, die al vroeg in het voorjaar verkrijgbaar is. Bijna over de hele wereld groeit spinazie, behalve in subtropische gebieden. Spinazie kun je rauw eten in een salade, maar ook koken of wokken. Er komen verschillende soorten spinazie voor. Je kan ze onderscheiden is deze drie soorten;

  • Kleinbladige spinazie, verkrijgbaar aan het begin en eind van het jaar. Deze spinazie is heel geschikt voor in salades.
  • Grootbladige spinazie, de bladeren van deze soort zijn wat stugger en is verkrijgbaar in maart. Deze spinazie wordt meestal gekookt en gebruikt in warme gerechten.
  • Wilde spinazie is eigenlijk een variant op de grootbladige spinazie. Deze spinazie is wat steviger, grover met een onregelmatig blad. Heel geschikt om te koken en mee te wokken omdat het minder slinkt en makkelijk beetgaar blijft.

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met spinazie >>

Voedingsstoffen in spinazie

Spinazie zit bomvol met voedingsstoffen. Volop aan bezig zijn vitamine B1 en B11 (folaat), vitamine K, bètacaroteen en het mineraal kalium. In je lichaam kan bètacaroteen worden omgezet in vitamine A. Een belangrijke vitamine voor het behouden van een goed zicht en een gezonde huid. Vitamine B1 (Thiamine) is belangrijk voor je energiestofwisseling en een goede werking van het zenuwstelsel en foklaat is van belang bij de aanmaak van cellen en weefsels.

Spinazie kopen en bewaren

Wanneer je spinazie koopt om babyvoeding te maken hoort deze mooi groen van kleur te zijn en frisse hele bladeren te hebben. Verse spinazie hoort koel en knapperig aan te voelen. Voor gebruik moet je spinazie even goed wassen om eventueel zand en stof te verwijderen.

Verse spinazie kun je het beste dezelfde dag eten. Je kan het eventueel twee dagen in de koelkast bewaren.

Mag ik een hapje met spinazie opnieuw opwarmen?

Na een onderzoek in 2014 zijn de adviezen omtrent nitraatrijke groente opgeheven. Dat houdt in dit geval in dat je spinazie opnieuw mag opwarmen. Zorg dat je verse gemaakt hapjes na de bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaard. Niet langer dan twee dagen. Invriezen mag ook.

Hier kun je nog wat meer lezen over de nitraatadviezen. Hier vind je ook een link naar het Voedingscentrum met nog meer info.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Spinazie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie