Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met venkel

Babyvoeding maken met venkel

Je kan heel goed babyvoeding maken met venkel. Venkel heeft een anijsachtige smaak en is een veelzijdige groente. Venkel behoort tot de familie van de schermbloemen, net als pastinaak, wortel en kervel. Het is een wortelgewas. Naast knolvenkel heb je ook het kruid venkel. Deze wordt voor het blad en de zaden gekweekt, de bol is niet geschikt voor de teelt.

Kopen van venkel

Wanneer je een venkel koopt om babyvoeding mee te maken koop dan een zo vers mogelijke venkel. De smaak van venkel loopt namelijk snel terug als deze langer ligt. Een verse venkel ziet er mooi en fris uit. De venkel hoort een stevige gave knol te hebben met vers en groen loof. De rokken van de venkel horen spierwit te zijn zonder bruine vlekken.

Bewaren van venkel

Venkel kun je enkel dagen bewaren in de groentelade van je koelkast. Bewaar hem niet te lang, dat gaat ten koste van de smaak en de voedingswaarde. Wanneer je de venkel blancheerd kun je deze invriezen en is hij 6 maanden houdbaar.

Schoonmaken van venkel

Voor je de venkel omtovert in een hapje voor je baba, was je de venkel onder stromend water. Snijd eventuele bruine plekjes weg. Snijd vervolgens het kontje van de onderkant af en de stelen in stukjes .

Wat doet venkel voor mijn baby

Babyvoeding maken met venkel is een goed idee. Venkel is namelijk een heel gezonde groente. Het bevat weinig calorieën en is rijk aan vitamine C, ijzer en vezels. Het venkelblad bevat vitamine B1 en B2.

Venkel weetje

Van venkelzaadjes is bekend dat ze de spijsvertering bevorderen en de vorming van gassen tegengaan. Wat helpt bij een opgeblazen gevoel.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Venkel

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie