Zoek
Sluit dit zoekvak.
Babyvoeding maken met witlof

Babyvoeding maken met witlof

Witlof, ook wel Brussels lof genoemd, is een langwerpige bladgroente die in het donker wordt geteeld. Witlof heeft een lekker, fris bittere smaak. Een smaak waar sommige baby’s aan moeten wennen. Je kan de groente zowel rauw als gekookt eten. Witlof is net als roodlof en andijvie familie van de cichorei-achtigen. Vroeger was de smaak van witlof erg bitter de soorten die we nu eten zijn wat milder van smaak. Door de wortel van de witlofplant in het donker uit te laten lopen krijgt witlof de mooie witte kleur.

Witlof is ook behoorlijk gezond voor je baby. Het bevat veel vitamines, onder andere A, B en erg veel vitamine C. Witlof is ook rijk aan foliumzuur dus een gezonde keuze wanneer je zwanger bent.  Witlof heeft ook een gunstig effect op de darmflora van jou en je kindje. Tevens bevat witlof mineralen die zorgen voor een goede vochtafdrijving.

Kopen van witlof

Wanneer je witlof koopt om te verwerken in een groentehapje of fruithapje voor je baby, let er dan op dat deze onbeschadigd en stevig is. De top van een witlof hoort spits en gesloten te zijn. Die kleur moet mooi wit geel zijn en het snijvlak mag niet donkerbruin verkleurd zijn.

Bewaren van witlof

Witlof bewaar je in de koelkast. In de groentelade blijft witlof 1-2 weken goed. Je kan witlof ook invriezen. Blancheer de groente dan eerst een minuut of 5. Dan kun je de groente in een goed gesloten zak je of Bake tot 12 maanden in de vriezer bewaren.

Hoe maak je witlof schoon?

Schoonmaken van witlof

Voor je witlof gaat verwerken tot babyvoeding maak je de witlof eerst schoon. Verwijder de lelijke buitenste bladeren. En was de witlof vervolgens onder stromend water. Snijd hierna een klein stukje van het voetje af. Je kan de harde kern ook nog wegsnijden, maar dit is niet noodzakelijk. Mocht er aan de punt groene verkleuring zitten, dan snijd je deze ook weg.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Witlof

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie