Zoek
Sluit dit zoekvak.
babyvoeding maken met wortel

Babyvoeding maken met wortel

Op deze pagina meer informatie over wortels en waarom ze zo geschikt zijn om babyvoeding mee te maken. Heel vaak is het wortelhapje een van de eerste groente die aan de baby worden gegeven. Wortels zijn lekker zoet, gezond en voedzaam – het lijkt mij wel duidelijk waarom baby’s zo van wortels houden!

Overzicht van alle recepten voor babyvoeding met wortel >>

Er zijn heel veel verschillende soorten wortels en ze worden ook wel peen genoemd. Je kan ze onder verdelen in drie soorten: Bospeen, waspeen en winterpeen. Bospeen hebben, zoals de naam al doet vermoeden, groen loof. Waspeen bevat geen groen meer en deze zijn al voor ons schoongemaakt. Winterpenen zijn de grootste penen en daar zit vrijwel nooit meer groen aan. Je kunt wortels zowel rauw als gekookt eten. Wortel combineert geweldig met allerlei soorten groente, maar wortel doet het ook goed met fruit en in zoete gerechten. De kooktijd van een wortel is ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de wortel.

Zijn wortels gezond?

Wortels zijn heel gezond. Ze bevatten onder andere caroteen, vitamine C, kalium en ijzer. Wortels bevorderen de spijsvertering en het immuunsysteem. Bovendien bevatten wortels veel bètacaroteen, dit wordt door het lichaam van je baby omgezet in Vitamine A. Dat goed is voor de ogen en de weerstand. Betacaroteen is ook een belangrijke antioxidant. Dit beschermt je samen met andere antioxidanten tegen schade en veroudering. Verder bevatten wortels ook genoeg vezels. Vezels zijn belangrijk voor een goede werking van je darmen.

Wortel kopen

Wanneer je babyvoeding gaat maken met bospeen let er dan bij aankoop op dat het loof van een bospeen frisgroen van kleur is. Wortels moeten stevig aanvoelen en niet buigzaam zijn. Een verse wortel breekt direct doormidden als je hem buigt.

Bewaren van wortel

Wortels met loof kun je in de koelkast nog 2 dagen bewaren in de groentelade van je koelkast. Wortelen zonder loof blijven 1-2 weken houdbaar. Winterwortel kun je op een koele plaats een 4-6 weken bewaren. Ideaal om standaard in huis te hebben. In de koelkast zijn ze minder lang houdbaar.

Wortel is een van de meest gegeten groenten in Nederland. Ze staan op plek 5 in de top 10 van meest gegeten groenten.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Wortel

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie