Search
Close this search box.
Mag mijn baby zalm

Mag mijn baby zalm?

Jazeker. Zalm is heel gezond, ook voor je baby. Gebruik verse zalm voor de bereiding van de babyhapjes. Koop het liefste een gefileerde zalm, let op dat er geen graten meer inzitten. En zorg ervoor dat je deze helemaal gaar, bakt, stoomt of kookt.

Rauwe of voorverpakte gerookte zalm kun je beter nog niet geven aan baby’s tot 1 jaar. Baby’s zijn extra gevoelig voor de ziekmakende bacteriën die hier in kunnen zitten.

Waarom is zalm gezond?

Zalm is heel gezond omdat het een vette vis is. We noemen een vis ‘vet’ wanneer er meer dan 5% vet inzit. In vette vis zitten gunstige omega 3-vetzuren die je beschermen tegen hart- en vaatziekten. Daarom wordt geadviseerd 1 keer per week vis te eten. Deze vetzuren zijn bij baby’s ook belangrijk voor de groei van de hersenen en de ontwikkeling van de ogen.

Wanneer introduceer ik zalm aan mijn baby?

Wanneer de eerste oefenhapjes goed gaan, mag je ook zalm introduceren. Je kan je baby eenvoudig laten proeven van een lepeltje gaar gebakken en fijn geprakte zalm, zonder toegevoegd zout, van je eigen bord. Zo kan je baby aan de smaak van zalm wennen. Je kan het ook mengen door een groentehapje. Zalm met aardappel en bloemkool of zalm met pasta en broccoli bijvoorbeeld.

Lekkere recepten voor babyvoeding met Zalm

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie