Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Aardappel en erwtjes met ei

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Ei
  • Erwten

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze:

Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Kook de (diepvries)erwten 10 minuutjes in een laagje water. Kook intussen een ei in 10 minuten hard. Giet de aardappelen en de erwten af (eventueel wat kookvocht bewaren). Pel het ei en snijd in stukjes. Voeg de aardappelen, erwten en stukjes ei bij elkaar met een beetje boter of olie. Prak of pureer tot een lekker hapje.

De verhoudingen bij het maken van dit recept waren ongeveer 100 gram erwtjes en evenveel aardappel met 1 hardgekookt ei. Met de verhoudingen kun je gerust variëren.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
8 stemmen

Smikkelstip | Vaak proeven om te wennen aan nieuwe smaak

Baby’s en kinderen hebben gemiddeld 10 tot 15 keer proeven nodig, voordat ze aan een smaak gewend zijn. Dat wil niet zeggen dat ze alles super lekker zullen gaan vinden. Maar herhaaldelijk aanbieden vergroot de kans dat ze een nieuwe smaak gaan waarderen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie