Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Aubergine hapje

Ingrediënten

  • Aubergine

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de aubergine en snijd deze in stukjes. Kook de stukjes aubergine in een bodempje water gaar. Prik af en toe een vork in de stukjes om te controleren of ze zacht genoeg zijn. Als ze gaar zijn, giet je het overtollige water in een beker. Vervolgens neem je een blender en pureer je, met een beetje margarine/olie, de aubergine tot een fluweelzacht hapje. Als de textuur nog niet helemaal goed is, voeg je een scheutje van het kookwater toevoegen om het smeuïger te maken.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
24 stemmen

Smikkelstip | Hapje te dun?

Om bijvoorbeeld een fruithapje in te dikken kun je er baby biscuit doorheen kruimelen. Ook Johannesbroodpitmeel en rijstebloem kun je gebruiken om je hapje minder dun te maken.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie