Verwen je kleintje met deze eenvoudige en smakelijke auberginedip. Ontdek hoe je deze lekkere baba ganoush maakt, dat wordt smikkelen samen!
Bereidingswijze
Voor dit recept gebruik je 1 aubergine, 1 el Tahini, 2 el Griekse yoghurt, 1 teentje knoflook en 2 tl citroensap
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden en bestrijk de gesneden kant met olijfolie. Leg ze met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat en rooster ze gedurende 35-40 minuten tot ze zacht zijn.
- Laat de geroosterde aubergines afkoelen en schep vervolgens het vruchtvlees eruit.
- Doe het vruchtvlees in een zeef of vergiet om overtollig vocht af te voeren. Laat het even rusten en roer door om verder te laten uitlekken.
- Mix het auberginevruchtvlees in een keukenmachine met tahini, Griekse yoghurt, knoflook en citroensap tot een gladde massa.
- Serveer de zachte Baba Ganoush voor je baby in een schaaltje en geniet samen met je kleintje!
Tip:
– Je kan deze baba ganoush voor baby’s aan je baby geven als een groentehapje of als een dip voor finger foods, zoals paprika en komkommer reepjes of stukjes brood.
– Als je als ouder hier ook wel zin in hebt, dan kun je er nog wat olijfolie over sprenkelen en gerookte paprika toevoegen voor wat extra smaak voor de volwassenen.