Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Banaan, appel en abrikozenmoes

Ingrediënten

  • Abrikoos
  • Appel
  • Banaan

Meer over de ingrediënten

Voor dit fruithapje gebruikte ik in verhouding 4 abrikozen, 1 appel en 1 banaan. Je kan natuurlijk variëren in de hoeveelheden van het fruit.

Bereidingswijze

Was de abrikozen, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Stoof de stukjes appel en de abrikozen in een klein beetje water. Dit kan in een pannetje op het vuur of 2-4 minuutjes in een schaaltje in de magnetron. Laat goed afkoelen. Haal de schil van de banaan en snijd deze in stukjes. Pureer de vruchten met een staafmixer, keukenmachine of babyblender tot een fijne moes.

Voor een fruithapje met wat meer structuur, kun je ook alleen de abrikozen en appel pureren en deze mengen met een geprakte banaan.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
1 stemmen

Smikkelstip | Start vroeg met de introductie van pinda en ei

Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor het eerst met voedsel in aanraking te komen.

Lees hier meer over vroege introductie van pinda en ei

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie