fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Bananen hapje

Fruithapje Oefenhapjes

Bananen hapje

Fruithapje Oefenhapjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Haal de schil van de banaan en snij hem in plakjes. Prak de banaan met een vork tot een fijn papje.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

BabyBaby

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Wat doe ik met het eten dat ik over heb?

Bewaar geen babyvoeding die over is na het eten. Bacteriën hebben vrij spel omdat de lepel in en uit het mondje van je baby is geweest (soms in dat van jou) maar ook in en uit het eten.

Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Andere lekkere hapjes

Komkommer banaan avocadomoes

Smullen maar!

Avocado, banaan en appelpuree

Lekker zoet en romig

Appel, banaan en meloenhapje

Topper

Meloen banaanhapje

Smullen maar!

Perzik, banaan en kiwi puree

Heerlijk smikkelen!

Banaan, mango en abrikozenhapje

Heeeerlijk!

Banaan, appel en abrikozenmoes

Zó lekker!

Blauwe bessen, appel en banaanpuree

Jummie!

Pruimen banaanhapje

Lekker smikkelen