fbpx

Bananen hapje

Fruithapje Oefenhapjes

Bananen hapje

Fruithapje Oefenhapjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Haal de schil van de banaan en snij hem in plakjes. Prak de banaan met een vork tot een fijn papje.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Waar begin je mee?

Begin altijd met één soort groente of fruit tegelijk, geef dat een paar dagen achter elkaar. Als je baby hier goed op reageert, dan kun je verder met een nieuwe soort. Alles wat je baby geproefd heeft en goed is gegaan kun je ook onderling gaan mengen.

Begin met smaken die niet te zuur of te bitter zijn. Kies voor fruit bijvoorbeeld: Banaan, peer, perzik, meloen of nectarine. En voor groente: Worteltjes, bloemkool, courgette, broccoli of boontjes.

Andere lekkere hapjes

Appel bananen hapje

Hap, hap, hap..

Appel-peer-banaanhapje

Hap hap hap..

Courgette banaanhapje

Appel-perzik-banaanmoes

Avocado banaanhapje

Bananen aardbeien hapje

Zomers zoet

Banaan met sinaasappelsap en biscuit

Ouderwets lekker!

Banaan-frambozenmousse

Zachtzoet smullen..

Mango banaan hapje

Tropisch zoet!

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen