Bereidingswijze
Voor het maken van deze zoutloze bouillon voor je baby gebruik je 1 ui, 1 prei, 2 wortelen, 1 tomaat, een halve paprika, een stuk knolselderij, wat peterselie, 3 stengels bleekselderij, 1 eetlepel olijfolie, 4 zwarte peperkorrels, 1 laurierblad en een snufje rozemarijn. Gebruik geen bouillonblokjes of zout.
Was alle groenten en de peterselie grondig en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de gesneden groenten en peterselie op middelhoog vuur tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Voeg vervolgens 1,5 liter water toe aan de pan samen met de zwarte peperkorrels, het laurierblad en een snufje rozemarijn. Breng het geheel aan de kook en laat het dan op een laag vuur sudderen gedurende ongeveer 1,5 uur om de smaken goed te laten mengen.
Zeef de babybouillon om de groenten en kruiden te verwijderen en gebruik deze bouillon zonder zout zoals je wilt in verschillende recepten en groentehapjes voor je baby. Je kan de bouillon invriezen. Gebruik ijsblokvormpjes zodat je later makkelijk een kleine hoeveelheid kan laten ontdooien om te gebruiken.
Let op: De gebruikte groenten bevatten na het trekken van de bouillon bijna geen vitamines en mineralen meer en zijn dus niet geschikt om (baby)voeding van te maken.