Voor 3 porties
Bereidingswijze
Was de ongekookte bieten (2 stuks) en snij het loof eraf. Kook de bieten in ruim kokend water gedurende 1,5 a 2 uur. Giet de bieten af en laat ze wat afkoelen. Pel het vel van de bieten en snijd ze in grote stukken. Schil 2 aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar. Schil de appel en verwijder het klokhuis, kook de appel 5 minuutjes met de aardappelen mee. Bak een half stukje kipfilet goed gaar. En snijd het hierna in stukjes. Meng alles door elkaar en voeg een snufje kaneel toe. Pureer alles met de staafmixer tot een lekker hapje. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Een heerlijk hapje met ingrediënten waar je makkelijk een gerecht voor jezelf en de rest van je gezin mee maakt. In plaats van verse bieten kun je ook prima voorgekookte bieten gebruiken.
Recept idee voor het hele gezin:
Maak er een stampot van. Bak spekjes en een uitje in een koekenpan, stoof hierbij een appel en stukjes biet. Stamp de aardappelen met dit mengsel en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met kaneel en serveer er een stukje kipfilet bij.