Bietjesschotel

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Bietjesschotel

Meer over de ingrediënten

Bietjesschotel

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Appel
  • Bietjes
  • Kaneel
  • Kip
  • Olijfolie

Voor 3 porties

Bereidingswijze

Was de ongekookte bieten (2 stuks) en snij het loof eraf. Kook de bieten in ruim kokend water gedurende 1,5 a 2 uur. Giet de bieten af en laat ze wat afkoelen. Pel het vel van de bieten en snijd ze in grote stukken. Schil 2 aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar. Schil de appel en verwijder het klokhuis, kook de appel 5 minuutjes met de aardappelen mee. Bak een half stukje kipfilet goed gaar. En snijd het hierna in stukjes. Meng alles door elkaar en voeg een snufje kaneel toe. Pureer alles met de staafmixer tot een lekker hapje. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Een heerlijk hapje met ingrediënten waar je makkelijk een gerecht voor jezelf en de rest van je gezin mee maakt. In plaats van verse bieten kun je ook prima voorgekookte bieten gebruiken.

Recept idee voor het hele gezin:

Maak er een stampot van. Bak spekjes en een uitje in een koekenpan, stoof hierbij een appel en stukjes biet. Stamp de aardappelen met dit mengsel en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met kaneel en serveer er een stukje kipfilet bij.

in onze collectie

Smikkelstip – Pasta, macaroni en rijst uit de vriezer

Wanneer pasta-, macaroni- of rijsthapjes wat droog zijn als ze uit de vriezer komen, dan kun je dit makkelijk oplossen door er een beetje water doorheen te mengen. Dan wordt het weer lekker smeuïg.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>