Bereidingswijze
Een heerlijk babyhapje voor de herfst dit hapje van bloemkool en bataat met gehakt. De smaak is zacht zoetig en bomvol vitamine C.
Schil de bataat (zoete aardappel) en snijd in stukken. Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook de bataat ongeveer 15-25 minuten tot ze zacht is. De bloemkoolroosjes kook je in ongeveer 10 minuten. Rul het gehakt tot deze mooi bruin is. Giet de bataat en bloemkool af en doe alles bij elkaar. Voeg een scheutje opvolgmelk toe of een beetje margarine/olie en mixen maar! Met wat kookvocht kun je het hapje nog wat smeuïge maken.
Recept idee voor het hele gezin:
Voor de rest van het gezin maak je met deze ingrediënten een lekkere ovenschotel. Draai balletjes van het gehakt. Hussel de in stukken gesneden bloemkool en bataat met twee eetlepels olijfolie, zout, peper en vers geritste tijm door elkaar. Verdeel de groente en gehakt balletjes in een ovenschaal en verkruimel er geitenkaas overheen. Zet in een voorverwarmde oven van 175 C° voor 20-30 minuten.