fbpx

Bloemkool hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Bloemkool hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Doe de bloemkool roosjes in een pan met een klein laagje water. Breng aan de kook en laat de bloemkool ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten en met de de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Broccoli koken

Kook broccoli niet kapot tot een donkergroene drab. Maar ook weer niet te rauw. Door het te koken in slechts een laagje water met de deksel op de pan kook je het zacht en lekker fris groen.

Alleen voor de baby?

Een prakje van aardappelen en erwten heet in een restaurant “erwtenmouse”. Heerlijk met asperges en zalm. Of het fruithapje van aardbeien. Heerlijk als toetje met een bolletje vanille-ijs op een warme zomerdag.

Andere lekkere hapjes

Zalm met pasta en erwtjes

Smullen maar!

Zalm met aardappel en boontjes

Wortel en pastinaak met rijst

Dat wordt smikkelen.

Selderij en bloemkoolpuree

Lekker zacht

Knolselderij bloemkool puree

Super smikkel hapje

Knolselderijpuree van zoete aardappel

Puree van pastinaak en knolselderij

Heerlijk winters hapje

Zoete aardappel met bloemkool en erwtjes

Hap hap hap..

Zalm met pasta en broccoli

Smullen maar

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen