fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Bloemkool hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Bloemkool hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Doe de bloemkool roosjes in een pan met een klein laagje water. Breng aan de kook en laat de bloemkool ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten en met de de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Wat doe ik met het eten dat ik over heb?

Bewaar geen babyvoeding die over is na het eten. Bacteriën hebben vrij spel omdat de lepel in en uit het mondje van je baby is geweest (soms in dat van jou) maar ook in en uit het eten.

Scherpe smaak van fruit

Probeer bij de eerste fruithap een beetje rijstebloem er door te mengen, dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.

Andere lekkere hapjes

Broccoli met gehakt en appel

Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Wortelpuree met rundergehakt en peterselie

Hap hap hap

Linzen met bloemkool, paprika en peterselie

Linzenschotel met gehakt en paprika

Linzen met bloemkool en rundergehakt

Smullen!

Bloemkoolstamppot met appel en basilicum

Spruitjes bloemkool puree

Broccoli stamppot met ei

Heerlijk smikkelen!