Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Bloemkool met gehakt en aardappel

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Bloemkool
  • Boter
  • Gehakt

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de aardappel en snij hem in stukken. Kook de aardappel in 20 minuten gaar. Was de bloemkool en verdeel deze in roosjes. Laat de roosjes bloemkool in een klein laagje water in ongeveer 10 minuten gaar koken. Bak het gehakt in een koekenpan met een klein beetje margarine goed los (rul). Niet niet te bleek laten, het mag een lekker lichtbruin kleurtje hebben. Aardappels en bloemkool afgieten. Nu alles, inclusief het gehakt, bij elkaar en met een staafmixer tot een prakje mixen. Voeg wat vloeibare margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
6 stemmen

Smikkelstip | Start vroeg met de introductie van pinda en ei

Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor het eerst met voedsel in aanraking te komen.

Lees hier meer over vroege introductie van pinda en ei

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie