Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Bloemkool met ham, champignons en aardappel

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Bloemkool
  • Boter
  • Champignon
  • Ham

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in 15 a 20 minuten gaar. Kook de roosjes bloemkool in 10 minuten  gaar. Als de aardappelen en de bloemkool op het vuur staan snijd je de champignons en bak je ze even in wat vloeibare margarine. Bak ze mooi lichtbruin zodat ze nog wel wat vocht vast houden. Snijd de ham in kleine reepjes of blokjes en zodra de aardappelen en de bloemkool gaar en afgegoten zijn kun je alles bij elkaar doen om het daarna met een staafmixer tot een prakje te mixen. Voeg wat vloeibare margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken. Dit kun je eventueel ook doen met kookvocht van de bloemkool.

Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
1 stemmen

Smikkelstip | Kookvocht bewaren

Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie