fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Bonen hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Bonen hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Was de boontjes en haal de topjes eraf. Zet ze in ruim water op het vuur en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten en met de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Broccoli koken

Kook broccoli niet kapot tot een donkergroene drab. Maar ook weer niet te rauw. Door het te koken in slechts een laagje water met de deksel op de pan kook je het zacht en lekker fris groen.

Scherpe smaak van fruit

Probeer bij de eerste fruithap een beetje rijstebloem er door te mengen, dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.

Andere lekkere hapjes

Broccoli met gehakt en appel

Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Wortelpuree met rundergehakt en peterselie

Hap hap hap

Linzenschotel met gehakt en paprika

Broccoli stamppot met ei

Heerlijk smikkelen!

Zoet linzen hapje met broccoli en peterselie

Bruine bonen, broccoli en rozijnen

Smikkel smikkel

Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei

Jummie!

Bruine bonen met tomaat en rozijnen

Smullen!