fbpx

Broccoli hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Broccoli hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Doe de broccoli roosjes in een pan met een klein laagje water. Breng aan de kook en laat de broccoli ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten (eventueel wat kookvocht bewaren) en met de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Pasta, macaroni en rijst uit de vriezer

Wanneer pasta-, macaroni- of rijsthapjes wat droog zijn als ze uit de vriezer komen, dan kun je dit makkelijk oplossen door er een beetje water doorheen te mengen. Dan wordt het weer lekker smeuïg.

Andere lekkere hapjes

Zalm met rijst en erwtjes

Zalm met rijst en sperziebonen

Smikkelen!

Broccoli bataat hapje

Smikkelbibs..

Knolselderijpuree

Knolselderij bloemkool puree

Super smikkel hapje

Zalm met pasta en broccoli

Smullen maar

Broccoli en sperziebonen hapje

Groentebommetje!

Rijst met avocado en bloemkool

Smullen maar!

Pastinaak puree

Heerlijk!

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen