Broccoli stamppot met ei

Groentehapje Vanaf 6 maanden
Broccoli stamppot met ei

Meer over de ingrediënten

Broccoli stamppot met ei

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Boter
  • Broccoli
  • Ei

Bereidingswijze:

Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Snijd de broccoli in roosjes. Doe de roosjes in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Kook intussen een ei in 10 minuten hard. Giet de aardappelen en de broccoli af (eventueel wat kookvocht bewaren). Pel het ei en snijd in stukjes. Voeg de aardappelen, broccoli roosjes en stukjes ei bij elkaar met een beetje boter of olie. Prak of pureer tot een smeuïg hapje.

De verhoudingen bij het maken van dit recept waren ongeveer 100 gram broccoli en evenveel aardappel met 1 hardgekookt ei. Met de verhoudingen kun je gerust variëren.

Volg bij de introductie van pinda’s en ei altijd het advies van je consultatiebureau. Lees hier meer over het vroeg introduceren van pindakaas en ei.

Smikkelstip – Geen groenten uit glas of blik

Gebruik verse of diepvries groenten voor de bereiding van je recept. Aan groenten uit glas en blik is vaak zout en suiker toegevoegd.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>