fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Courgette hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Courgette hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Was de courgette en snij deze in plakjes. Doe alles in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat de courgette ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten en met de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje boter of olie toe om het courgette hapje nog lekkerder te maken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Wat doe ik met het eten dat ik over heb?

Bewaar geen babyvoeding die over is na het eten. Bacteriën hebben vrij spel omdat de lepel in en uit het mondje van je baby is geweest (soms in dat van jou) maar ook in en uit het eten.

Andere lekkere hapjes

Broccoli met gehakt en appel

Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Wortelpuree met rundergehakt en peterselie

Hap hap hap

Linzenschotel met gehakt en paprika

Broccoli stamppot met ei

Heerlijk smikkelen!

Zoet linzen hapje met broccoli en peterselie

Bruine bonen, broccoli en rozijnen

Smikkel smikkel

Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei

Jummie!

Bruine bonen met tomaat en rozijnen

Smullen!