fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Courgette hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Courgette hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Was de courgette en snij deze in plakjes. Doe alles in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat de courgette ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten en met de staafmixer pureren tot een glad papje. Voeg een klein beetje boter of olie toe om het courgette hapje nog lekkerder te maken.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Start vroeg met de introductie van pinda en ei

Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor het eerst met voedsel in aanraking te komen.

Lees hier meer over vroege introductie van pinda en ei

Andere lekkere hapjes

Broccoli met gehakt en appel

Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Wortelpuree met rundergehakt en peterselie

Hap hap hap

Linzenschotel met gehakt en paprika

Broccoli stamppot met ei

Heerlijk smikkelen!

Zoet linzen hapje met broccoli en peterselie

Bruine bonen, broccoli en rozijnen

Smikkel smikkel

Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei

Jummie!

Bruine bonen met tomaat en rozijnen

Smullen!