Laat je baby lekker smikkelen van deze gezonde groentepuree met gebakken rundergehakt.
Bereidingswijze
Een mooie verhouding voor een portie is bijvoorbeeld;
50 gram rundergehakt (ongeveer 2 eetlepels), 75 gram kruimige aardappels (ongeveer 3 eetlepels), 1 theelepel vloeibare margarine of olijfolie, 25 gram courgette (ongeveer 1 eetlepel), 25 gram aubergine (ongeveer 1 eetlepel)
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- Was de courgette en aubergine en snijd ze in blokjes.
- Bak het rundergehakt apart in een wokpan tot het gaar is en zet het opzij.
- Doe de aardappels, courgette en aubergine in een pan met water.
- Kook het geheel ongeveer 15 minuten tot de groenten en aardappels zacht zijn, en giet af.
- Pureer het mengsel naar de gewenste dikte en voeg de vloeibare margarine of olijfolie toe voor extra smaak en textuur.
- Voeg het apart gebakken rundergehakt toe aan de groentepuree en meng goed.
Opmerking: De verhoudingen van de eetlepels zijn een richtlijn, pas ze gerust aan naar de behoefte van je baby. Zorg ervoor dat de portiegrootte geschikt is voor de leeftijd en eetlust van je kleintje!