Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Linzen met bloemkool en rundergehakt

Ingrediënten

  • Bloemkool
  • Gehakt
  • Linzen

Meer over de ingrediënten

Een heerlijk toegankelijk babyhapje van linzen met bloemkool en rundergehakt. Ander gehakt of een tartaartje kan ook prima.

Bereidingswijze:

Rul het gehakt tot deze mooi bruin is. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de roosjes in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de bloemkool en de linzen af. Prak de bloemkool fijn met een vork en meng samen met de linzen en het gehakt voor een grof hapje, voeg nog wat boter of olie toe om het smeuïg te maken. Wil je een fijner hapje voor je baby, pureer het geheel dan met een staafmixer of blender en beetje boter of olie.

De verhouding bij het maken van dit hapje was 2,5 eetlepel bloemkool, 2 eetlepels linzen en 1 eetlepel gehakt.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
0 stemmen

Smikkelstip | Pasta, macaroni en rijst uit de vriezer

Wanneer pasta-, macaroni- of rijsthapjes wat droog zijn als ze uit de vriezer komen, dan kun je dit makkelijk oplossen door er een beetje water doorheen te mengen. Dan wordt het weer lekker smeuïg.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie