Bereidingswijze:
Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Breng de stukjes aardappel in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Rul intussen het gehakt tot deze mooi bruin is. Was de paprika. Halveer hem en verwijder de zaadlijsten, de zaadjes en de steelaanzet. Snijd in reepjes en kook de reepjes in ongeveer 8 minuten gaar. Of snijd ze heel fijn en roerbak ze met het gehakt mee. Hak een paar takjes verse peterselie heel fijn. Voeg dit ook toe aan het gehaktmengsel. Giet alles af en bewaar eventueel wat kookvocht.
Voor een grof hapje maak je eerst puree van de aardappelen. Stamp de aardappelen met wat boter en kookvocht of opvolgmelk tot een smeuïge puree. Meng hier de linzen en het gehaktmengsel doorheen. Heb je liever een hapje voor je baby zonder stukjes, pureer dan alles met een staafmixer of blender samen met een beetje boter en eventueel wat kookvocht tot een glad hapje.
De verhoudingen voor dit babyhapje zijn ongeveer 2 eetlepels van de linzen, aardappelen en de paprika. Met 1 eetlepel gehakt en peterselie naar smaak. Varieer gerust met de hoeveelheid groente.