fbpx

Meloen hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Meloen hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

Bereidingswijze

Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit. Schil de meloen en rasp of snijd het vruchtvlees klein of pureer met de staafmixer. Om de moes wat steviger te maken kun je een schepje rijstebloem of een stukje verkruimelde babybiscuit toevoegen.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Alleen voor de baby?

Een prakje van aardappelen en erwten heet in een restaurant “erwtenmouse”. Heerlijk met asperges en zalm. Of het fruithapje van aardbeien. Heerlijk als toetje met een bolletje vanille-ijs op een warme zomerdag.

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Andere lekkere hapjes

Avocado meloenhapje

Bijzonder lekker

Bananen aardbeien hapje

Zomers zoet

Banaan met sinaasappelsap en biscuit

Ouderwets lekker!

Kiwi banaan hapje

Meloen en aardbeien fruitsalade

Lekker fris! Prik een vorkje mee.

Peren hapje

Zacht van smaak

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen