fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Meloen hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Meloen hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

Bereidingswijze

Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit. Schil de meloen en rasp of snijd het vruchtvlees klein of pureer met de staafmixer. Om de moes wat steviger te maken kun je een schepje rijstebloem of een stukje verkruimelde babybiscuit toevoegen.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Start vroeg met de introductie van pinda en ei

Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor het eerst met voedsel in aanraking te komen.

Lees hier meer over vroege introductie van pinda en ei

Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Andere lekkere hapjes

Appel, meloen en pruimmoes

Lekker zoet..

Appel, banaan en meloenhapje

Topper

Meloen banaanhapje

Smullen maar!

Meloen en peermoes

Lekker fris

Avocado meloenhapje

Bijzonder lekker

Bananen aardbeien hapje

Zomers zoet

Banaan met sinaasappelsap en biscuit

Ouderwets lekker!

Meloen en aardbeien fruitsalade

Lekker fris! Prik een vorkje mee.

Peren hapje

Zacht van smaak