fbpx

Meloen hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Meloen hapje

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

Bereidingswijze

Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit. Schil de meloen en rasp of snijd het vruchtvlees klein of pureer met de staafmixer. Om de moes wat steviger te maken kun je een schepje rijstebloem of een stukje verkruimelde babybiscuit toevoegen.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Pasta, macaroni en rijst uit de vriezer

Wanneer pasta-, macaroni- of rijsthapjes wat droog zijn als ze uit de vriezer komen, dan kun je dit makkelijk oplossen door er een beetje water doorheen te mengen. Dan wordt het weer lekker smeuïg.

Andere lekkere hapjes

Avocado meloenhapje

Bijzonder lekker

Bananen aardbeien hapje

Zomers zoet

Banaan met sinaasappelsap en biscuit

Ouderwets lekker!

Kiwi banaan hapje

Meloen en aardbeien fruitsalade

Lekker fris! Prik een vorkje mee.

Peren hapje

Zacht van smaak

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen