Recept | Pan Con Tomate

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • Oregano
  • Tomaat

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Breng een pan met voldoende water aan de kook, genoeg om 1 rijpe tomaat onder te dompelen. Snijd een kruis van 1 cm bij 1 cm aan de bovenkant van de tomaat. Dompel de tomaat in het kokende water totdat het velletje loslaat (ongeveer 1 minuut). Koel de tomaat af onder de koude kraan en pel de tomaat.

Doe de ontvelde tomaat, 1 eetlepel olijfolie en 1/4 theelepel oregano of basilicum (optioneel) in een blender of gebruik een staafmixer om het geheel fijn te malen tot een zachte puree.

Smeer de gepureerde mix op een boterham, al dan niet met een dun laagje boter.

Tip voor volwassenen:
Maak een dubbele portie voor jezelf en voeg voor een volwassen variant een teentje geperste knoflook, verse basilicum en wat versgemalen peper en zout toe. Geniet ervan op geroosterd brood.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
1 stemmen

Smikkelstip | Kookvocht bewaren

Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie