Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pompoen en banaanpuree

Fruithapje, Groentehapje Vanaf 6 maanden
Pompoen en banaanpuree - recept voor babyvoeding

Meer over de ingrediënten

Pompoen en banaanpuree

Fruithapje, Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Banaan
  • Pompoen

Bereidingswijze

Gebruik ongeveer een kopje gekookte pompoenblokjes en 1 rijpe banaan. Varieer gerust met de hoeveelheden.

Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Zorg ervoor dat eventuele zaden verwijderd zijn. Pel de rijpe banaan en snijd deze in plakjes. Plaats de pompoenblokjes in een pan en voeg een kleine beetje water toe.

Breng het water aan de kook en laat de pompoen op laag vuur koken tot deze zacht en gemakkelijk te pureren is. Dit duurt meestal ongeveer 15-20 minuten. Giet het overtollige water af en laat de pompoen iets afkoelen.

Gebruik een vork of een staafmixer om de gekookte pompoen tot een gladde puree te pureren. Prak de rijpe banaan in een aparte kom tot deze glad is. Meng de gepureerde pompoen en banaan samen tot je een gladde puree hebt. Voeg indien nodig een kleine hoeveelheid van het kookwater toe om de gewenste dikte en structuur te bereiken.

Laat de puree voldoende afkoelen voordat je het aan je baby geeft. Controleer altijd de temperatuur voordat je het serveert. Dit babyhapje combineert de zoete smaak van banaan met de aardse smaak van pompoen, waardoor het een lekker en voedzame hapje voor je baby is.

Smikkelstip | Niet te veel wortel

Wortels bevatten de stof caroteen, wanneer je baby te veel hiervan binnenkrijgt kan het huidje oranje kleuren. Geef ze daarom niet vaker dan 2x per week hapjes waar wortel in verwerkt is.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Hoeveelheden

In de recepten zijn bewust geen hoeveelheden vermeld. Maak gerust een grote hoeveelheid groentehapjes en vries dit in kleine porties in. Doe in het begin 1 of 2 eetlepels van je zelf gemaakte groente- of fruithapje in een bakje. Gaat dit goed verhoog de hoeveelheid ...

Vroeg pinda en ei introduceren

Waarom moet je ei en pinda vroeg introduceren? Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor ...

Oefenhapjes geven aan je baby

Wanneer begin je met het geven van de eerste hapjes? Iedere baby heeft zijn eigen tempo en is op een ander moment klaar voor de eerste hapjes vaste voeding. Hoe weet je of je kan beginnen met het geven van oefenhapjes aan je baby? ...

Hoeveel bijvoeding geef je jouw baby?

Beginnen met oefenhapjes voor je baby Als jouw baby tussen de 4 en 6 maanden oud is, mag je beginnen met bijvoeding, oftewel oefenhapjes. Het is erg leuk om je baby zijn of haar eerste zelfgemaakte fruit- of groentehapje te geven, maar hoeveel bijvoeding heeft ...

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie