fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Pompoen hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Pompoen hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukjes. Doe dit in een pan met water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken tot het vruchtvlees zacht is. Giet de pompoen af en pureer met een staafmixer tot een glad hapje. Om het pompoen hapje extra lekker te maken voeg je een beetje boter of olie toe.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Hapje te dun?

Om bijvoorbeeld een fruithapje in te dikken kun je er baby biscuit doorheen kruimelen. Ook Johannesbroodpitmeel en rijstebloem kun je gebruiken om je hapje minder dun te maken.

Vloeibare boter (margarine) en olijfolie

Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken. Om zich goed te ontwikkelen hebben baby’s en jonge kinderen goede vetten nodig. Goede vetten zitten in margarine en olie.

Andere lekkere hapjes

Broccoli stamppot met ei

Heerlijk smikkelen!

Bruine bonen, broccoli en rozijnen

Smikkel smikkel

Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei

Jummie!

Bruine bonen met tomaat en rozijnen

Smullen!

Couscous met zalm, pompoen en ananas

Spinaziestamppotje met appel

Verrassend lekker!

Couscous met venkel, kip en erwten

Erwten puree

Hap hap hap.

Zalm met pasta en erwtjes

Smullen maar!

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen