Pompoen hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Pompoen hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukjes. Doe dit in een pan met water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken tot het vruchtvlees zacht is. Giet de pompoen af en pureer met een staafmixer tot een glad hapje. Om het pompoen hapje extra lekker te maken voeg je een beetje boter of olie toe.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Wat doe ik met het eten dat ik over heb?

Bewaar geen babyvoeding die over is na het eten. Bacteriën hebben vrij spel omdat de lepel in en uit het mondje van je baby is geweest (soms in dat van jou) maar ook in en uit het eten.

Vloeibare boter (margarine) en olijfolie

Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken. Om zich goed te ontwikkelen hebben baby’s en jonge kinderen goede vetten nodig. Goede vetten zitten in margarine en olie.

Andere lekkere hapjes

Zalm met pasta en erwtjes

Smullen maar!

Zalm met aardappel en boontjes

Wortel en pastinaak met rijst

Dat wordt smikkelen.

Knolselderijpuree van zoete aardappel

Puree van pastinaak en knolselderij

Heerlijk winters hapje

Zalm met pasta en broccoli

Smullen maar

Zalm met aardappel en bloemkool

Pompoen hapje met peterselie

Jummie!

Zoete avocado pastinaak puree

Zo lekker..

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen