Geniet van een smakelijke en voedzame maaltijd met dit recept voor macaroni in pompoensaus, verrijkt met kipfilet en groenten. Geschikt voor het hele gezin, inclusief jonge kinderen. Volg de eenvoudige bereidingswijze voor een heerlijke maaltijd.
Bereidingswijze
Gebruik bijvoorbeeld 500 gram pompoenblokjes, 200 gram wortels, 150 gram kipfilet, 90 gram ongekookte macaroni, 5 cherrytomaatje en twee eetlepels Griekse yoghurt voor ongeveer 3 kleine porties. Eventueel een kleine ui en een teentje knoflook.
Schil de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Maak de pompoen schoon en snijd deze ook in stukjes (je kunt ook diepvriespompoen gebruiken). Doe de pompoen samen met de wortel in een pan en stoom of kook ze gaar gedurende ongeveer 10 minuten.
Breng intussen water aan de kook en kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking.
Bak in een wokpan de in blokjes gesneden kipfilet (en eventueel ui en knoflook) glazig. Voeg de gesneden cherrytomaatjes toe en bak even mee.
Giet de pompoen en wortel af en pureer ze in een blender of met een staafmixer. Voeg Griekse yoghurt toe en meng goed.
Voeg de pompoensaus toe aan de gebakken kipfilet en voeg ook de gekookte macaroni toe. Meng alles goed door elkaar.
Serveer de pompoen macaroni direct of snijd het in kleine stukjes voor jonge kinderen.
Opmerking: Laat de ui en knoflook weg wanneer je kindje dit nog niet gewend is..