Gebruik 2 medium zoete aardappels en 1 mango. En eventueel ongeveer 1/4 theelepel geraspte gember. Zeker niet te veel als je kindje dit nog niet gewend is. Gember kan een scherpe smaak geven. Gebruik water, moedermelk of flesvoeding om het hapje de gewenste structuur te geven.
Bereidingswijze
Schil en snijd de mango en zoete aardappel in blokjes. Doe de blokjes zoete aardappel en mango in een stoomoven of stoomapparaat. Als je deze niet hebt, kun je ze ook prima koken. Kook eerst de zoete aardappel ongeveer 5 minuten en voeg dan de mango toe. Laat het geheel nog eens 5 minuten koken. Doe de gestoomde zoete aardappel en mango samen met de geraspte gember in een blender of gebruik een staafmixer om een gladde puree te maken. Voeg eventueel water, moedermelk of flesvoeding toe tot de gewenste structuur is bereikt. Mix nogmaals gedurende 1-2 minuten.
Serveertip: Deze puree combineert goed met gestoomde of gegrilde kip voor een complete maaltijd voor je kleintje.
Bewaren: Bewaar de puree maximaal 2 dagen in de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer. Vergeet niet de porties te labelen met de datum voor het behoud van versheid.